
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
„KONOPIE W KUCHNI" aut. Smiling Spoon




Kulinarne zastosowanie konopi zaczyna się od nasion. Ich bogactwo składników odżywczych przewyższa niemal wszystkie inne rośliny dostępne na naszej Planecie. Nasiona z konopi zawierają 460% więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych niż ryby, które są w najlepszych proporcjach dla ludzkiego organizmu. Konopne produkty kulinarne powstają z gatunku Cannabis Sativa L. Jest on ubogi w kanabinoidy psychoaktywne (np. THC) dlatego spożywanie go nie powoduje efektu odurzenia. Powoduje natomiast wiele korzystnych zmian i procesów w naszym ciele: - działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie, pomaga chronić organizm przed stanami zapalnymi
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 882123496
Zostaw telefon |
Kulinarne zastosowanie konopi zaczyna się od nasion. Ich bogactwo składników odżywczych przewyższa niemal wszystkie inne rośliny dostępne na naszej Planecie. Nasiona z konopi zawierają 460% więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych niż ryby, które są w najlepszych proporcjach dla ludzkiego organizmu.
Konopne produkty kulinarne powstają z gatunku Cannabis Sativa L. Jest on ubogi w kanabinoidy psychoaktywne (np. THC) dlatego spożywanie go nie powoduje efektu odurzenia. Powoduje natomiast wiele korzystnych zmian i procesów w naszym ciele:
- działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie, pomaga chronić organizm przed stanami zapalnymi
- pomaga zapobiegać nowotworom
- wspiera układ krążenia, obniża ryzyko zawału serca, udaru, reguluje ciśnienie krwi
- wspiera układ trawienny, przyśpiesza metabolizm,
- oczyszcza krew z toksyn, utrzymuje odpowiedni poziom PH krwi
- wzmacnia tkankę kostną
- wzmacnia włosy, skórę, paznokcie
- poprawia odporność
- wpływa na poprawę samopoczucia
- Producenci