![CANNAMOS](/upload/eb966/logos//Canamos-logo-web-small.png)
-
-
Koszyk jest pustySuma 0
-
Mąka konopna 250g
![Mąka konopna 250g Mąka konopna 250g](/images/eb966/0-1000/Maka-konopna-250g_%5B620%5D_480.jpg)
![Mąka konopna 250g Mąka konopna 250g](/images/eb966/0-1000/Maka-konopna-250g_%5B620%5D_480.jpg)
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 48 godzin |
Cena przesyłki | 0 |
Dostępność |
Mało
|
Waga | 1 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zamówienie telefoniczne: 882123496
Zostaw telefon |
Mąka konopna 250 g Proteiny ~40%
Bezglutenowa mąka konopna powstaje z drobno zmielonych odtłuszczonych ziaren konopi. Jest źródłem nieprzetworzonego, bardzo dobrze przyswajalnego białka o pełnym składzie aminokwasowym oraz błonnika. Białko jest niezbędne w naszej diecie do uzyskania napięcia mięśniowego. Może stanowić uzupełnienie diety wysokobiałkowej o naturalne białko.
Pełnowartościowe białko konopne zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, bardzo dobrze się wchłania, jest lekkostrawne i w przeciwieństwie do białka zwierzęcego nie zatrzymuje toksyn w organizmie. Białko konopne jest znacznie lepiej przyswajalne przez ludzki organizm niż np. białko sojowe. Błonnik, którego w mące jest blisko 20% przyczynia się do prawidłowej przemiany materii i pracy jelit. Mąka zawiera też mangan, magnez i żelazo. Jej charakterystyczny orzechowo-słonecznikowy zapach i smak urozmaica posiłki. Ze względu na dużą zawartość najwyższej jakości białka, mąka konopna jest idealnym dodatkiem w dietach wegetariańskiej i wegańskiej, cenna również dla osób trenujących i uprawiających sport. Stosowanie: Mąkę konopną można stosować jako dodatek (15-30%) do wypieku pieczywa i ciast, do naleśników, sosów, placków. Można dodawać również do musli czy jogurtu.
Po wymieszaniu z mlekiem i kakao można spożywać w formie białkowego koktajlu.